Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Tijdschrift voor Criminologie

Tijdschrift voor Criminologie
  • ISSN 0165‐182X
  • 4 x per jaar
Redacteuren:Prof. dr. mr. A.A.J. Blokland, Mr. S. Bakker (redactiesecretariaat), Dr. A.M. van der Laan, Prof. dr. A. Pemberton, Prof. dr. S. Pleysier, L. van Reemst MSc (Boeken- en Kroniekenredacteur), Dr. R.A. Roks, Prof. dr. A.C.M. Spapens, Prof. dr. A. Verhage en Dr. C.G. van Wingerde
Rubriek: Criminologie en veiligheid Criminologie
Icon_magazine Jaarabonnement (papier & online) | € 186,00 (excl. btw)
Icon_online Jaarabonnement (online) | € 140,00 (excl. btw)
Icon_online http://tijdschriften.boomcriminologie.nl/ Bekijk

Het Tijdschrift voor Criminologie is sinds 1958 hét Nederlandstalige publicatiepodium voor de strikt wetenschappelijke en onafhankelijke bestudering van problemen rond criminaliteit, straf en (on)veiligheid. Het biedt een mix van resultaten van empirisch onderzoek en theoretisch denkwerk. De kritische evaluaties van onderzoeksmethoden en theoretische ontwikkelingen maken het tijdschrift tot een must voor professionals in de criminologie, mensen uit de justitiële en politionele beroepspraktijk en wetenschappers uit aangrenzende vakgebieden. In twee van de vier nummers die per jaar verschijnen, wordt een actueel thema diepgaand belicht door prominente deskundigen en onderzoekers op het gekozen terrein. De twee andere nummers bevatten een aantal wetenschappelijke artikelen, een kroniek met een thematisch overzicht van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, een discussie met inhoudelijke bijdragen aan het wetenschappelijke en maatschappelijke debat, besprekingen van proefschriften en oraties, signalementen van recent verschenen relevante publicaties, en een agenda.

Vragen aan de redactie kunt u mailen naar mevrouw mr. S. Bakker, redactie.tvc@nscr.nl
Deadlines voor het aanleveren van artikelen voor varianummers zijn:14 januari 2019, 4 maart 2019, 6 mei 2019 en 24 juni 2019.

Jaarabonnement

U kunt kiezen voor een jaarabonnement incl. of excl. een papieren exemplaar. Met beide jaarabonnementen hebt u tevens toegang tot het online archief en ontvangt een e-mailattendering bij nieuw verschenen nummers.

Pay per article
Op zoek naar een los artikel? Voor een vast bedrag van € 17,95 (excl. btw) koopt u 24 uur toegang en kunt u een artikel in PDF downloaden en printen, zonder abonnement te nemen. Ga voor het kopen van 24 uur toegang naar www.tijdschriften.boomcriminologie.nl.  

Call for papers themanummer ‘Jeugdcriminaliteit, deadline voorstellen: 30 juni 2019