Bestel deze publicatie
annuleerbestel

(On)gemerkt bijzonder

Levensverhalen van resisters en de betekenis van resistance to crime

(On)gemerkt bijzonder
  • Jaar van uitgave 2018
  • 328 pagina's
Auteur:Sheila Adjiembaks
Rubriek: Criminologie en veiligheid Criminologie
Icon_printbook 978‐94‐6236‐862‐0 | paperback | 1e druk | € 45,50

Wat betekent het om op te groeien in een criminogene context en geen criminele carrière te ontwikkelen (resistance to crime)? Het antwoord op deze vraag wordt in dit boek onderzocht langs centrale thema’s als veerkracht, individuele ontwikkeling en sociale context.
Zo wordt bekeken in hoeverre veerkracht en zelfsturing betekenisvol zijn ten aanzien van resistance to crime. Op basis van twintig bestudeerde levensverhalen worden zes bronnen van veerkracht besproken. Deze dragen bij aan het uitblijven van een criminele carrière en een aantal indviduele opgaven gedurende het leven.
Dit boek bevat daarmee aanknopingspunten om vanuit een positief-narratief handelingsperspectief het uitblijven van criminaliteit te versterken met aandacht voor persoonlijke betekenisgeving.

Auteursinformatie

Sheila Adjiembaks is docent-onderzoeker bij de Juridische hogeschool Avans & Fontyus en verbonden aan het Expertisecentrum Veiligheid Avans. Zij is op het in dit boek beschreven onderzoek gepromoveerd aan de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen van de Open Universiteit.