Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Nederland en synthetische drugs

Een ongemakkelijke waarheid

Nederland en synthetische drugs
  • Jaar van uitgave 2018
  • 54 pagina's
Auteur:Pieter Tops, Judith van Valkenhoef, Edward van der Torre en Luuk van Spijk
Rubriek: Criminologie en veiligheid Criminologie
Icon_printbook 978‐94‐6236‐879‐8 | paperback | 1e druk | € 16,00

Nederland is groot wat betreft het produceren en verhan delen van synthetische drugs (met name xtc en amfeta mine). Sterker, Nederlandse criminelen zijn mondiale toppers, met netwerken en handelspraktijken over de hele wereld. Het is een miljardenbusiness, die een schaduweconomie vormt met grote aantrekkingskracht. Dit boek beschrijft waarom Nederland hierin zo groot is geworden en waarom dit zo blijft, tenzij de Nederlandse overheid drastische maatregelen treft.

Deze beschouwing (die ook in het Engels verkrijgbaar is) is een verkorte versie van het eveneens bij Boom criminologie verschenen boek Waar een klein land groot in kan zijn. Nederland en synthetische drugs in de afgelopen 50 jaar. Met deze beschouwing beogen de auteurs een bijdrage te leveren aan het nationale en internationale debat over drugs, drugscriminaliteit en de terugdringing daarvan.

Auteursinformatie

Pieter Tops, Judith van Valkenhoef, Edward van der Torre en Luuk van Spijk zijn verbonden aan de Politieacademie; Tops is ook hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.