Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Beperkt in de keten

Mensen met een licht verstandelijke beperking in de strafrechtsketen

Beperkt in de keten
  • Jaar van uitgave 2017
  • 304 pagina's
Redacteur:Hendrien Kaal, Nico Overvest en Marjan Boertjes
Rubriek: Criminologie en veiligheid Criminologie
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6236‐677‐0 | paperback | 2e druk | € 42,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐545‐2 | digitaal boek | € 24,99

De afgelopen jaren is er sprake van een toenemende belangstelling voor een adequate aanpak voor mensen met een licht verstandelijke beperking in de strafrechtsketen. Beperkt in de keten wil een bijdrage leveren aan het tot stand komen van deze aanpak.

Mensen met een licht verstandelijke beperking zijn oververtegenwoordigd in de strafrechtsketen. Een adequate aanpak is voor hen noodzakelijk om onnodige schade te voorkomen. Beperkt in de keten beschrijft achtergronden, oorzaken en gevolgen van de interactie tussen intelligentie en criminaliteit en beschrijft risico’s en kansen in de omgang met deze doelgroep in de strafrechtsketen.

Nieuw in de 2e druk
Ook deze tweede druk is geschreven door auteurs die afkomstig zijn uit alle delen van de strafrechtsketen. Bestaande hoofdstukken zijn geactualiseerd. Nieuw in deze tweede druk zijn de hoofdstukken over de advocatuur, taakstraffen en slachtoffers. Het strafprocesrecht wordt beschreven in een hoofdstuk over jeugd en een hoofdstuk over volwassenen.

Een onmisbaar boek voor (aankomende) professionals, beleidsmakers en managers in alle onderdelen van de strafrechtsketen.

Auteursinformatie

Dr. Hendrien Kaal is als lector Licht Verstandelijke Beperking en Jeugdcriminaliteit verbonden aan het Expertisecentrum William Schrikker en het Expertisecentrum Jeugd van de Hogeschool Leiden.

Nico Overvest MHA is als adviseur Raad van Bestuur verbonden aan Trajectum en aan de Centrale RINO-Groep. Daarnaast geeft hij leiding aan verschillende projecten op het snijvlak van licht verstandelijke beperking, criminaliteit en zorg.

Drs. Marjan Boertjes is directeur bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Het CCE richt zich op de meest complexe zorgvragen, waarbij zorgprofessionals vastlopen en de kwaliteit van bestaan van de cliënt ernstig onder druk staat. 

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.