Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Basisboek veiligheid en economie

Bedrijfskundige beginselen voor veiligheidskundigen

Basisboek veiligheid en economie
  • Jaar van uitgave 2019
  • 414 pagina's
Auteur:Jack Bergman
Reeks:Boom studieboeken criminologie & veiligheid
Rubriek: Criminologie en veiligheid Veiligheid
Voor docenten: Hoger Beroepsonderwijs (HBO)
Icon_printbook 978‐94‐6236‐935‐1 | paperback | 4e druk | € 53,50

Veiligheidskundigen krijgen in uiteenlopende situaties met economie te maken. Zij moeten in verschillende situaties de kosten van veiligheid in kaart kunnen brengen en de kosten van de maatregelen kunnen berekenen. De directeur-grootaandeelhouder van een onderneming en een veiligheidskundige van een gemeente hebben op verschillende manieren te maken met economische facetten van veiligheid.

Basisboek veiligheid en economie bevat een breed scala aan bedrijfseconomische begrippen waarmee veiligheidskundigen en andere beleidsmakers in het veiligheidsdomein te maken krijgen. De begrippen worden vanuit zowel een privaat als een publiek gezichtspunt behandeld en verduidelijkt. De auteur licht deze toe aan de hand van voorbeelden die betrekking hebben op het veiligheidsdomein. Ook in de opgaven wordt gebruikgemaakt van realistische voorbeelden uit de beroepspraktijk van veiligheidskundigen.

Doelgroep

Het boek is geschreven voor hbo-studenten van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Door de opzet van het boek is het te gebruiken tijdens de opleiding en tevens als naslagwerk.

Auteursinformatie

Jack Bergman is als docent verbonden aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde van Avans Hogeschool in Den Bosch. Daarnaast is hij voor Defensie als Regionaal Militair Operationeel Adviseur verbonden aan de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.